Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

21.1.10

Danske droner: TV til taliban?

Wired's eminente blog Danger Room har fulgt afsløringerne af hvordan den amerikanske hær opdagede at videosignalerne fra deres ubemandede fly (droner) blev hentet ned af irakiske oprørere. Opdagelsen blev gjort da hæren gennemsøgte huse og fandt bærbare computere fyldt med videooptagelser af oprørerne - vel at mærke lavet fra deres egne droner.

Een af de mest sårbare droner er typen "Raven". Det danske forsvar har denne type droner, som grundlæggende bare er en lille håndholdt, fjernstyret flyver. Ravnen, som den danske udgave hedder, sprøjter ubekymret radiosignaler i alle retninger og alle og enhver der kan fange dem, kan se dem - med mindre de altså er krypterede. De amerikanske Ravens var ikke og det bliver der nu arbejdet på højtryk med at rette. Men hvad med de danske? Efter fiaskoen med Tårnfalken er Ravnen den mest udbredte UAV i Forsvaret og den bliver brugt i Afghanistan.

Labels: , , , ,

7.11.07

Dengang da far var forsvarsteknologianalytiker...

Dagbladet Information ser ud til at være vendt tilbage til udgangspunktet i sin digitale strategi: At lade alle artikler være frit tilgængelige. Efter et par års flirt med betaling for digitalt indhold ser det ud til at arkiverne igen blevet sluppet ud på cyber-græs. Det betyder også at et par korte indlæg fra min tid som freelance forsvarsanalytiker på SU stikker hovedet frem igen.

Jeg er mest glad for min forudsigelse af at kortrækkende jord-til-jord krydsermissiler af Silkworm typen var den største missiltrussel ved USA's invasion af Irak. Selvom det godt nok kun blev til et smadret bolværk et sted i Kuwait og ikke så meget andet så holdt det stik. Den anden artikel om taktiske kernevåben var til gengæld illustreret af en fin tegning af Per Marquard Otzen.

Ak ja, det var tider...

Bare en lillebitte atombombe

Missilaksen

Labels: , ,

17.10.07

Cheney's Law

Cheney's Law, a PBS documentary available online, looks at the effort to expand the US presidential powers during wartime. Looks very interesting.

Labels: ,

5.3.07

Anniversary: Colin Powell in the UN

Today it is precisely four years since Colin Powell held his speech at the UN Security Council meeting, erecting a seminal milestone on the discoursive way to the Iraq War.

Read the speech here.

Labels: