Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

24.7.04

Fortolkningslære i kølemontren

Er halvmåneformede løgringe mere tillokkende end traditionelle, runde? Spørgsmålet ramte midt i en gang gammelost med sky til kølemontren. For de fleste nok en ligegyldig banalitet men for en nystartet kantinekok er det et spørgsmål om image. Og hvis kantinekokken har givet sig af med hermeneutik (hvordan man læser og fortolker en tekst), et hovedbrud i en bekvemt størrelse til at vare en hel vagt.

Ved siden af de nysmurte madder var nemlig den garvede koks kreationer, der bare så mere fyldige og nonchalant professionelle ud. De nye var nødt til at blive forstået på en helt anden måde. Men hvordan fortolker en færgepassager en gammelost ud fra sine tidligere erfaringer og hvad forstår han dermed om kantinen, dens mission statement og ideologi? Eller: hvad læser passagereren i løgringene?

Jeg endte med halvmånerne og en klart mere modernistisk gammelost med sky end den klassiske med tykke løgringe. Samtidigt blev det igen slået fast at retorik og hermeneutik hænger sammen som to wienerpølser - ingen overbevisning sker uden en fortolkning.

Madderne blev udsolgt og videnskaben holder aldrig ferie - men er måske af og til ferieafløser.


20.7.04

Man sejler da pomfritter til en rigtig ø!

I går startede jeg på mit nye arbejder som sommerferieafløser i Ærøskøbingfærgens cafeteria. Hvis du kommer forbi så hav lige penge og lad børnene stå på bildækket.

Sommerhi

Efter en forrygende ferie ombord på slavernes skib er jeg på Ærø for at arbejde. Mens jeg har solet mig på maven i det sydfynske har jeg fået et legat og et tilbud om et værelse i London.