Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

19.10.06

Nye tekster om informationsoperationer

Den snævre skare af tekster der handler om Informationsoperationer (Information Operations, INFO OPS) er blevet udvidet med den seneste buket specialer fra Forsvarsakademiet.

Mest oplagt er kaptajn T. Egidiussens Informationsoperationer. Specialet bygger på og kritiserer Dan B. Termansens rapporter fra DIIS og mit speciale fra King's College London. Han sætter sig for at svare på spørgsmålet:

?Hvordan skal en småstat som Danmark forholde sig til Information Operations??

Det er et spørgsmål som vi nok kan blive ved med at gruble over indtil der er politikere som tager skridtet og prøver at institutionalisere det på een eller anden måde.

Et andet interessant værk er M.M. Rosenkrands' "Danske CIMIC-operationer i rammen af ?Information Operations? under Irak-konflikten" (PDF) der er en komparativ analyse af dansk Infoops/CIMIC:

Med udgangspunkt i henholdsvis en deskriptiv analyse af sammenhænge mellem INFO OPS og CIMIC og en empirisk deskriptiv analyse af de danske CIMIC-operationer ved henholdsvis hold 2 og hold 6 ønskes det belyst, hvorvidt indførelsen af Samtænkningsprincippet havde indflydelse pa? de danske CIMIC-operationers understøttende effekt i forhold til INFO OPS i Irak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home