Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

10.1.06

DF I. Efterretningsvinklen: Agent Provocateur?

Her til morgen har flere medier, deriblandt Jyllands-Posten, en omtale af at der har været ballade i Rosenhøjskvarteret i Århus i nat - øjensynligt på grund af Pia Kjærsgaards udtalelser om at de omrejsende medlemmer fra Islamisk Trossamfund er landsforræddere.

Umiddelbart bekræfter rudesmadring, bilafbrænding og graffiti at der findes en gruppe af kriminelle (unge) indvandrere, der bruger islam som legitimation for at være gale på samfundet.

Men der er også noget sært ved episoden. I de tidligere episoder har der været lokale folk med til at lave ballade, i alt fald til dels. Denne gang er det også en mulighed, men på den anden side er der nogle der er kørt væk i bil. Det tyder på at de kommer udefra.

Rosenhøj-kvarteret er meget ladet - det er blevet synonymt med de "franske tilstande," med ghettooprør. Derfor kan det symbol også manipuleres af alle der har en interesse i at genopvække opmærksomheden om de islamiserede ungdomskriminelle. Og en god tommelfingerregel inden for paranoid efterretningsanalyse er "Hvem har fordel af tilfældige hændelser?"

I dette tilfælde er der vel kun to muligheder: DF og højrefløjsgrupperinger (White Pride omkring AGF?) og Islamisk Trossamfund/Fundamentalister med politisk sigt. Den første gruppe for at signalere at krigen allerede raser, anden gruppe for at signalere at de kan sætte gang i den når de vil. De eneste der taber på det, er dem der faktisk bor i Rosenhøjskvarteret. Nåeh ja, og så alle os andre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home