Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

31.7.05

Agurkerne gror nedad

I dag har både Ekstra Bladet og Berlingske Tidende en artikel fra Ritzau med den æggende titel: 'Dansk Kvinde Jager pirater på verdenshavene.'

Altid interesseret i søfartens kvaler læste jeg artiklerne igennem. Og det viser sig at mediebilledet er så fattigt at nu gror agurkerne nedad, mens tæerne krummes. Det eneste der egentlig er i den historie, er den interessante overskrift - nyhedskriteriet er totalt væk, rullet over af sensationens brede malerrulle.

Kun Berlingske bringer så meget af artiklen så man forstår hvad overskriften rigtigt peger på, kvinden er kontorchef i Søfartsstyrelsen:

'Birgit Sølling Olsen må vel nok betegnes som Danmarks piratjæger nummer 1. Hun jager godt nok ikke piraterne i bogstaveligste forstand, men som embedsmand er hun med til at gøre livet mere surt for pirater verden over.'

'Som embedsmand er hun med til at gøre livet mere surt for pirater verden over' - jeg kunne ikke lade være med at grine. Det minder om den gamle Monty Python film 'Meaning of Life' hvor et estimeret gammelt forsikringsfirma i en london-kontorbygning pludselig rivers sig løs og 'sejler' ud på kapitalens hav, bemandet af ældre forsikringsfolk, med slips bundet om panden, drablige fyldepenne mellem tænderne, der bemander arkivskabene og border de amerikanske forsikrings-skuder.

Tillykke til Søfartsstyrelsen for at få den historie søsat på agurketidens store stille dam. Pirateri er en alvorlig sag - men det har det jo været i flere årtier. Og ha ha! til alle de aviser der af desperation fylder deres spalter med den slags i stedet for at lave en tyndere avis med mere relevante nyheder.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home