Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

29.1.05

Crossing fingers for Iraq

Tomorrow's election in Iraq overshadows the petty squabbles of, say, the Danish General Election in scope of its possibilities and problems.

If the election leads to a viable and strong parliament this might be a step in the direction of a succes for nation-building by force. However the trees won't grow into heaven. The democracy that Iraq will have will take years to get to a really workable form. But I am afraid that the Western leaders and their constituencies will tend to forget that. The paradox is that democracy is a form of government with at real bad short time memory. And failures always seems bigger when you miss the historical dimension.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ohøj nisse!
Her er lige en kort besked inden opvask og biograftur.
Venstrefløjen herhjemme, bruger de danske troppers tilstedeværelse som valgskyts, dog med lidet held så vidt jeg kan se.
Det er nu heller ikke de store tanker der ligger bag, idet SF og Ø, kræver tropperne hjem nu. Ikke så pisse gennemtænkt hvis du spørger undertegnede. Der er indkaldt til demonstration på christianshavns torv af liste Ø på søndag, udelukkende for at gøre opmærksom på ovennævnte krav. Jeg følger jo dagligt med i de fleste aviser herhjemme, og jeg har indtil videre ikke set at de to partier er kommet med noget alternativ omkring den danske troppetilstedeværelse.
Jeg hørte Holger K. sige at de amerikanske soldaters opførsel falder tilbage på danskerne, dvs abu ghraib og alt det der. Summa sumarum de to lister er imod for at være imod, jeg antager at det er den slags propaganda der får de gamle selvfede 68´ere op af sofaen og ud til stemmeurnerne, mens de går og tænker på nej til vietnamkrigen og deres ophold i diverse fællesbollerum i halvfjerdserne...
Det er sgu da for gammeltdags den slags retorik, men det må jo virke på nogen. Orker ikke at skrive det her på engelsk, håber at det går.
MADS

31/1/05 16:20

 

Post a Comment

<< Home