Personal and academic blog. Explores the borderlands between rhetoric, politics and intelligence.

28.3.08

Sådan diskuterer man sikkerhedspolitik

En rapport fra DIMS, udgivet i sidste måned, har fundet vej til mit skrivebord nu. Og det ser overordentligt interessant ud. Grundlæggende prøver den at undersøge hvordan den nye aktivistiske sikkerhedspolitik bliver skabt i Folketinget - og påpeger hvor den praksis bliver fundet for let.

Den tilgang til emnet rammer lige ned i mit interessefelt mellem kommunikation og sikkerhedspolitik og konklusionerne ser i høj grad ud til at være i samklang med de ting jeg selv stødte på under interviews og research i den danske brug af InfoOps. Det ser ud som om debatten på Borgen halter bag efter de strategiske realiteter. Men på den anden side er dette den oplagte konklusion for enhver sikkerhedspolitiske observatør, der ikke selv har valgkredsen i klemme i dag-til-dag realpolitik.

Under alle omstændigheder er det rart at se, at DIMS'en bidrager til den forsvarspolitiske forskning på anderledes
"bløde" faconer.

Vibeke Schou Tjalve og Anders Henriksen: Vi diskuterer jo ikke politik på den måde: Regeringen, Folketinget og sikkerhedspolitikken

Fra abstract:
Den nye aktivistiske og brede danske sikkerhedspolitik stiller krav til den måde, hvorpå sikkerhedspolitikken koordineres og debatteres i det danske Folketing. Den nye sikkerhedspolitik fordrer, at man på en og samme tid gør det muligt både at centralisere og demokratisere den parlamentariske praksis. Og til det formål bør de danske politikere grundlæggende ændre deres parlamentariske kultur på Christiansborg.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home